Site icon BFR.dk

Derfor bør din virksomhed benytte inkasso

Derfor bør din virksomhed benytte inkasso

Dårligere betalere udgør heldigvis en meget lille del af kundegruppen i de fleste virksomheder, men samtidig kan dette fåtal sagtens sluge mange ressourcer. Det kan være en lang proces at få lokket penge ud af de dårlige betalere – og i værste fald får du aldrig pengene.

Der er mange gode grunde til at overlade ansvaret for de dårlige betalere til en inkassovirksomhed. Herunder kan du læse mere om nogle af de primære grunde.

En tidsbesparende løsning

Det kommer første fremmest til at spare dig og din virksomhed for en masse tid og ressourcer, hvis I outsourcer håndteringen af dårlige betalinger til en inkassovirksomhed.

De fleste virksomheder har en procedure for udsendelse af fakturaer, men det kan være svært at inkludere dårlige betalere i disse procedurer.

I mange virksomheder ender opkrævningen fra de dårlige betalere med at blive et evigt hængeparti – og ofte går der alt for lang tid inden pengene kommer i hus. Det skader virksomhedens økonomi og ikke mindst likviditet.

Større chance for betaling

De fleste danskere har stor respekt for inkassovirksomheder, og derfor bliver det også taget alvorligt, når der kommer et brev fra en inkassovirksomhed. Det kan mærkes på betalingerne, for der er ganske enkelt større chance for at få regningen betalt, når henvendelsen kommer fra en inkassovirksomhed.

Inkassovirksomheder er professionelle og eksperter i at håndtere alle typer af dårlige betalere. Det betyder, at de har en naturlig og professionel tilgang til problemet, så det kan blive løst hurtigst muligt.

Med andre ord kan du se frem til at få indhentet penge, som du aldrig ville have fået, hvis du selv forsøgte at opkræve pengene.

Du undgår konflikter

Det er en god idé at vise forståelse og at indgå i en dialog med dårlige betalere, men medaljen har også en bagside. Dialog er et fremragende værktøj til at håndtere kunder, hvor den manglende betaling er en forglemmelse. Mange ”dårlige betalere” hører til denne gruppe, og derfor vil de sandsynligvis også sætte pris på at få en pæn henvendelse uden rykkergebyr.

Desværre er der også andre typer af dårlige betalere, og du kan for eksempel risikere at støde på kunder, som ikke ønsker at betale deres regning. Det kan der være forskellige grunde til, men under alle omstændigheder kan der nemt opstå en intern konflikt mellem dig og kunden.

Ved at hyre en inkassovirksomhed undgår du, at der opstår en direkte konflikt mellem dig og kunden. Inkassovirksomheden håndterer eventuelle klager fra kunden og behandler dem i henhold til loven. Dette gøres på en saglig og forstående måde for at gøre processen så nem som mulig.

Skulle kunden alligevel føle sig dårligt behandlet, vil klagerne normalt være rettet imod inkassovirksomheden og ikke din virksomhed.

Løsninger til både små og store virksomheder

Det er naturligt for store virksomheder at benytte sig af hjælp fra en inkassovirksomhed, men der findes også masser af inkassoløsninger, som er lavet til små og mellemstore virksomheder.

De fleste inkassoselskaber har forskellige inkassoløsninger, så der også findes en god løsning til de små virksomheder, som kun har ganske få sager i løbet af et år.

Du har naturligvis også mulighed for at undersøge priser på inkasso, men det er ikke ualmindeligt, at du kan få en løsning uden risiko for dig og din virksomhed. Det betyder, at inkassoselskabet blot tager en større del af det opkrævede beløb, men til gengæld skal du ikke betale noget. Dermed har du ingen risiko for udgifter, for inkassoselskabet modtaget ikke penge, hvis de ikke klarer opgaven.

Exit mobile version