Site icon BFR.dk

Få råd til kvalitet med et lavt budget

Få råd til kvalitet med et lavt budget

At være ung og studerende, kan sommetider virke økonomisk uoverskueligt. Ofte rækker SU’en ikke til meget mere end husleje, og oveni det skal der være råd til mad, bøger og måske ny elektronik. Et studie i dag, kræver ikke kun studiebøger, men også penge til at kunne være socialt sammen med dine studiekammerater. Føler du at pengene er væk fra kontoen, ligeså hurtigt de er kommet ind, og føler du dig stresset over din økonomi, den sidste halvdel af måneden? I så fald, kan du i denne artikel få økonomiske råd til, hvordan du kan få frihed og ro i dit månedlige budget.

Overblik over din private økonomi

Kernen i overskud i dit månedlige budget, bunder i, at have et overblik over dit forbrug. For nogle kan det virke intimiderende, uoverskueligt eller blot bøvlet, at skulle skabe et overblik over sit private forbrug, imens andre føler, at de har en ’naturlig’ fornemmelse over deres private forbrug. Lige meget hvilken situation du befinder dig i, vil du opleve at et overblik over dit forbrug, vil gøre det lettere for dig at spare sammen. Første råd i denne artikel er, at inddele din indkomst, i forskellige budgetter. Når du har inddelt din indkomst i budgetter, er det næste råd, at bede din bank om at oprette en konto for hvert budget.  Du kan eksempelvis have en konto til husleje, en anden til dine regninger, og en tredje til dit mad-forbrug. På denne måde, får du et tydeligt overblik over, hvor mange penge du hver måned har råd til at spare sammen. Lav til sidst en konto med det resterende beløb, som du kan kalde ’opsparing’.

Investering med en lav indkomst

Selvom du har styr på din økonomi, med et overblik over dit private forbrug, kan du stadig opleve, at have svært ved at få råd til de ting der for dig er vigtige. Med en lav månedlig indkomst, skal der ikke særlig meget til, for at vælte dit månedlige budget, og du kan stå i en situation, hvor du har brug for et lån til en investering. Dog kan det ofte være svært for et ungt menneske at finde en bank, der vil låne penge til dig, hvis du er under 25. Så er du for eksempel uheldig, og får stjålet din cykel, er det ikke ofte, at der er frihed nok i budgettet til, at investere i en ny. Står du i en situation, hvor du har akut brug for at investere dine penge, skal du overveje et lån til unge under 25 år. Hvis man er uheldig at miste sin cykel, kan det på længere sigt være dyrere, at tage offentlig transport, end at investere i en ny cykel. Er det svært at få råd til investeringer som en ny computer til studiet, eller studiebøger, kan det være en idé at tage et lån. Et lån vil give dig frihed i dit månedlig budget, så du både har ressourcerne og tiden til at fokusere på dit studiet.

Exit mobile version