Derfor optager andre et samlelån

Det er i dag ikke unormalt at have flere lån hos forskellige långivere, som man løbende betaler af på. Et stigende antal danskere vælger dog at samle dem til ét lån. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Et samlelån er, når man tager ét eller flere lån, typisk fra flere långivere, og samler dem hos én bank eller långiver. Det kan der være flere gode grunde til, men hvad gør det konkret for dig?

Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, LendMe, har spurgt deres brugere, hvorfor de valgte at optage et samlelån. Vi deler svarene med dig, så du kan tage det rigtige valg.

 

De ønsker at spare penge med et samlelån

Næsten 7 ud af 10 svarer, at de valgte et samlelån, fordi de kunne spare penge. 

Et samlelån sparer dig ofte penge, fordi du ender med at betale langt færre gebyrer, når du kun har ét lån hos en én bank. De fleste långivere har nemlig månedlige administrationsgebyrer, som du betaler hos hver enkelt.

Ofte resulterer et samlelån også i, at du får en bedre rente. Det skyldtes, at du ikke nødvendigvis får den bedste rente på alle dine lån, og når du så samler hele beløbet til ét med en længere løbetid, kan flere banker tilbyde en anden rente.

2 ud af 3 brugere hos LendMe sparede i 2020 mere end 1.000 kroner om måneden, efter de samlede deres mindre lån til ét.

Et samlelån skaber større overblik

Lidt over hver tredje svarer, at de også samlede deres lån for at få et bedre overblik over deres privatøkonomi.

Med et samlelån får du nemlig ét lån hos én långiver, hvor der er én rente og én løbetid. Du skal derfor ikke forholde dig til flere forskellige omkostninger og have kontakt med flere banker.

Det giver en større ro i hverdagen, når du ved, at du kun skal gå et sted hen for at vide, hvornår du er gældfri. Dine tanker kan derfor i højere grad bruges på det, som interesserer dig.

De har hørt om det gennem venner og medier

1 ud af 10 har enten hørt om et samlelån gennem TV og radio, eller de har fået det anbefalet af venner og familie.

Når man hører om andres succesoplevelser med et produkt, bliver man mere nysgerrig på, hvad det kan gøre for en selv. Så når det er gratis og uforpligtende at indhente et tilbud gennem en sammenligningstjeneste, tænker flere, at de vil se, hvad det kan gøre for dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *