Kan du tabe dig af at bage pizza?

Pizza er blandt danskernes foretrukne livretter, og med en lille smule snilde og kyndig vejledning kan du faktisk tabe dig af at lave det! Lyder det for godt til at være sandt? Så læs med her.

 

Pizza er lækkert, nemt og hyggeligt – men ikke ligefrem en ret med få kalorier i. Derfor er det nok også de færreste, der tænker på ‘pizza’, når snakken falder på vægttab. Men faktisk er det muligt at forbrænde kcal samtidig med, at du bager pizza. Det kræver blot, at du bygger din pizzaovn selv. Og det er faktisk slet ikke så svært, som man skulle tro.

 

pizza with green leaves on white ceramic plate

 

Tab dig med gør-det-selv arbejde

Vil du gerne i form, er det oplagt at begynde at træne og tænke ting som “Hvor mange kalorier skal man have om dagen?”. Eller hvis du bare vil holde din nuværende vægt, tænker du måske på ligevægtsindtag, og bruger en kalorieberegner til at udregne, “hvor mange kalorier skal jeg have?”. Det er gode og sikre veje til vægttab, men hvis du tænker lidt ud af boksen, er der også andre og mere kreative veje til at få motion. En nem og overset måde at forbrænde kalorier på er nemlig at udføre godt gammeldags gør-det-selv arbejde.

 

Når du bygger ting, bruger du nemlig dine muskler til at løfte rundt på tunge materialer. Du går også meget frem og tilbage og er i det hele taget mere aktiv, end du ville være, hvis du lå på sofaen. Så hvorfor ikke tage et projekt op, hvor du får et lækkert resultat ud af det? Vi foreslår pizzaovnen. Den er nem, hurtig, kræver kun få materialer, og så får du god motion, imens du laver din byg selv pizzaovn.

 

Sådan bygger du en udendørs pizzaovn

Pizzaer fra ægte italienske pizzeriaer smager himmelsk! Og det har stor betydning for smagen, hvordan pizzaen bages. Pizzeriaer bager nemlig ofte deres pizzaer i en ægte pizzaovn, der på få minutter kan forvandle din simple dej til et smagsmæssigt mesterværk. Og nu kan du bygge din helt egen pizzaovn derhjemme med ganske få materialer. Følg blot denne simple og hurtige guide til hjemmebygget pizzaovn – dit projekt bliver med garanti et stort hit!

 

Det er oplagt at bygge pizzaovnen udendørs, så der er bedst mulig udluftning. Hvis du har mulighed for det, kan du fx bygge en pizzaovn til haven eller terassen. Det er et glimrende weekendprojekt, giver masser af motion og frisk luft, og så kommer den med en indbygget belønning: Nemlig muligheden for at  mæske jer i lækker friskbagt pizza bagefter. Så hvad venter du på? Hop i arbejdstøjet, få pulsen op, og byg din helt egen smarte pizzaovn i haven. Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *