3 ting, du skal have styr på som selvstændig

Som selvstændig er der mange ting at have styr på. Der er mange sjove ting, men desværre også mange mindre sjove ting. Medmindre du elsker bogføring selvfølgelig. Mange selvstændige vælger at tage springet, fordi de tror på en idé, og brænder for noget specifikt. Som selvstændig er det dog også vigtigt at sørge for at man har styr på sine økonomiske forhold over for det offentlige.

Denne artikel giver dig et overblik over nogle af de ting som er vigtige at have styr på når du starter som selvstændig, udover at en god idé.

Moms og skat

Med hensyn til moms og skat, er der mange forskellige frister du skal være opmærksom på. Disse varierer mellem de forskellige brancher, lige så vel som øvrige regler og reguleringer for netop din virksomhed gør.

Moms er en afgift på 25% af dine produkter der går til staten. Virksomheder indsamler denne, og afleverer så det akkumulerede beløb hver tredje eller sjette måned, afhængigt af hvilken virksomhed du fører. Som selvstændig skal din virksomhed ikke betale moms af andres varer – men du skal naturligvis selv aflevere din indsamlede moms til staten. Momsen fungerer altså anderledes end en skat eller en afgift.

I Danmark er vi så heldige at det offentlige er vilde med iværksætteri, og vilde med at hjælpe de danske virksomheder. Derfor tilbyder Skat flere forskellige tilbud til nye virksomheder. Til virksomheder, kun bemandet af én person, tilbydes en række infomøder, webinarer og videoer til virksomheder der er registreret for moms.

Godt forsikret

Når du skal i gang med din egen virksomhed, er det også en god idé at være godt forsikret. Det er trods alt dit hjertebarn du arbejder med. Også her gælder det at der er forskellige regler for hvilken branche du arbejder i. For at overskue markedet, og for at du kan få tid til at fokusere på det du helst vil, anbefales det at alliere sig med en god forsikringsmægler. Her kan blandt andet anbefales RTM – en dansk forsikringsmægler med fokus på professionalisme og ansvarlighed.

A-kasse

A-kassen er endnu en ting der er vigtig at være opmærksom på som selvstændig. Et medlemskab i en god A-kasse giver dig rygdækning og sparring i både gode og svære tider. Med en A-kasse, er du dækket ind, hvilket kan give dig den selvtillid og tro på dit nye projekt som du har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *