Bitcoin i hverdagen – betal din øl med kryptovaluta

For mange er kryptovaluta og den famøse Bitcoin en uhåndgribelig størrelse og noget der hører hacker-livet til. Men den digitale valuta er faktisk mere end det, og du kan endda købe en øl til vennerne gennem en virtuel pengepung.

Her tager vi dig igennem brugen af kryptovaluta i praksis.

Når det virtuelle bliver virkelighed

Selvom at Bitcoin og andre digitale valutaer såsom Ethereum og Ripple handles online, og derved ikke eksisterer i en fysisk form, så kan de i princippet omsættes til materielle goder og fysiske ydelser.

De fleste mennesker synes at begreber som blockchain, mining og Bitcoin Evolution er komplekse at forstå, og mange giver hurtigt op når snakken falder på kryptovaluta.

Men selvom du ikke kan have en Bitcoin i hånden på samme måde som en dansk krone eller en amerikansk dollar, så kan den digitale tegnebog faktisk bruges i praksis.

Brug Bitcoins hos frisøren eller på baren

I flere og flere storbyer rundt om i verden er det blevet udbredt at implementere kryptovalutaen i fysiske butikker og restauranter.

København er faktisk den by i Skandinavien, der har den største mængde af erhvervsdrivende folk, der har valgt at tilbyde deres kunder betaling med Bitcoin eller andre kryptovalutaer.

I praksis betyder dette at du en fredag aften kan tage i byen med vennerne, og vælge at give en omgang til hele gruppen med betaling via din Bitcoin-wallet. Denne transaktion foregår udelukkende virtuelt mellem dig og forhandleren, og ingen bank eller myndighed har noget at sige i forhold til betalingen.

På samme måde kan du også flere steder i København betale et måltid, en tur hos frisøren eller et fitness-medlemsskab med kryptovaluta.

Denne stormende teknologi er i fuld udvikling, og man kan uden tvivl sige at flere og flere hopper med på krypto-bølgen. Fremtiden er svær at spå, men noget kunne tyde på at man bør holde sig opdateret på området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *