Det perfekte nytårsforsæt: Lær at skrive jobansøgning, der imponerer

2021 skal være året, hvor du lander dit drømmejob. Året, hvor du får sparket døren ind hos en virksomhed, du virkelig gerne vil arbejde for. Er det et nytårsforsæt, der lyder som noget for dig? I stedet for at udskyde projektet eller lade det blive ved drømmen, så fat pennen og skriv dén ansøgning, der virkelig får modtageren til at spærre øjnene op. Måske sidder du nu og tænker: ”det lyder da meget godt – men hvordan”? Alt for mange af os skriver nemlig jobansøgninger uden at tænke over, hvordan den skal bygges op og uden at undersøge, hvad der egentlig kendetegner den gode jobansøgning. Det ender oftest med, at ansøgningen bliver en fortælling om ”mig” og frem for at fortælle, hvorfor du er en gevinst for virksomheden og hvad du kan gøre for dem.

Sådan bygger du en god jobansøgning skabelon op

Den gode skabelon på en jobansøgning skal fortælle, hvorfor du er den perfekte kandidat til jobbet, og ikke hvorfor jobbet er perfekt for dig. Derfor er der nogle retningslinjer og skabeloner du med stor fordel bør bruge, når du forfatter din næste jobansøgning. 

Overskrift

Struktur er alfa omega, så du sikrer dig, at du får fortalt alt der er relevant – og i korrekt rækkefølge – på ikke mere end én A4-side. Derfor bør du altid arbejde med en jobansøgning skabelon: Først og fremmest skal ansøgningen have en overskrift. Det lyder måske ligetil, men en god overskrift kræver lidt arbejde: Den skal være fængende, så du lyder interessant for modtageren. Den skal opsummere dit hovedbudskab: hvorfor er du den rette til stillingen?

Motivation

Herefter bør du have et afsnit, der fortæller om din motivation og hvor du tydeligt får forklaret, hvordan du kan tilføre virksomheden værdi: hvad er det, du kan bidrage med? Her skal dit engagement og din energi tydeligt skinne igennem.

Midte

I midten af ansøgningen kan du passende eksemplificere, hvordan du kan varetage de opgaver, stillingen kræver ved at komme med konkrete eksempler på, hvordan du har haft succes med lignende problematikker / ansvarsområder i tidligere stillinger. I dette afsnit skal de konkrete erfaringer, du har med i rygsækken, frem i lyset. 

Slutning

Endeligt er det vigtigt at slutte stærkt af. Modtageren husker tydeligst det sidste, han/hun har læst, og derfor skal du her igen minde modtageren om, hvorfor du er den rette til stillingen. Spørg dig selv: ”hvorfor skal de ansætte mig”? Og besvar det som afslutning på jobansøgningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *