Fokus på fællesskab i boligprojekter i København

Fokus på fællesskab i boligprojekter i København

Siden 1400-tallet har København været Danmarks centrum, samlingspunkt og hovedstad. Med sin vigtige handelsplacering i middelalderen og op gennem historien har København vokset sig større og større, og i dag er det en millionby, hvor flere og flere fortsat flytter til. Derfor har der været mange nybyggerier i løbet af den københavnske historie – og boligprojekterne er fortsat en stor del af det københavnske bybillede i dag. Fokus er i dag imidlertid ikke kun på udbyggelse, men også fællesskab.

Modsat i de gamle dage er der i dag et noget større fokus på udførelsen af boliger og byggerier i København. Nye boliger bygges med fokus på bæredygtighed og komfort for de kommende beboere, men også med et vist fokus på mængde, fordi der er mange tilflyttere til København i disse år. Med mængden af tilflyttere og nye boligprojekter er der dog også kommet et stigende behov for etablering af fællesskab, og det fokuserer flere og flere boligselskaber også på.

Nye fællesskaber i København

Bor man i København, er det naturligt, at man bor i lejlighed. Af den grund kunne man forestille sig, at der ofte også var et større naboskab her end andre steder, fordi man bogstaveligt talt deler de samme vægge – men det er langtfra altid tilfældet. For selvom man deler samme væg, kan man fx godt bo i hver sin opgang, og det besværliggør altså det gode naboskab en hel del. Derfor er der i dag mange projektboliger i København, der har fokus på etablering af fællesskab i deres nye byggerier.

Et eksempel på dette fokus er opførelsen af fællesarealer i de nye boligbyggerier. Det kan være baggårdsområder eller natursteder, men det kan også være egentlige lokaler i det nye boligprojekt, som man kan mødes i til daglig eller booke til sociale arrangementer for boligbygningens beboere.

I områderne finder man i højere grad lege- og grillpladser samt muligheder for badning eller lignende, som vi har set det Sydhavnen – og indendørs er der i højere grad også fællesting som bordfodbold og -tennis samt indendørs legeredskaber, der suger beboerne til sig og hjælper dem i tale med hinanden.

Mange nye cafeer, forretninger og indkøbscentre kommer som regel også til i de nye boligområder, og disse er ligeledes med til at skabe en større fællesskabsfølelse for de nye beboere. Her kan man både møde sine naboer, lige så vel som man hurtigt lærer de ansatte at kende, i hvad der hurtigt går hen og bliver ens stamsteder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *