Gode råd til at passe på din virksomheds data

Der er meget at tage højde for, hvis man er ansvarlig i en virksomhed. De fleste virksomheder har en hjemmeside, og med en hjemmeside kommer der ansvar. Ansvar for både sine ansattes oplysninger, firmaets oplysninger, og forbrugers. Data kan være mange forskellige ting, men passer man ikke på det, kan der være meget på spil. Er du i tvivl, om dit firma har de rigtige foranstaltninger, kan du lære mere i denne artikel.

Skil dig sikkert af med det gamle IT

Når man har en virksomhed, er der et stort udskift af elektronik. Det kan derfor være svært at vide, hvordan man bedst skiller sig af med firmaets gamle elektronik. Selvom udstyret ikke længere lever op til dit firmas behov, behøver du ikke at smide det ud. Man kan med fordel, vælge at videresælge det gamle elektronik. Hvis man vælger at smide brugt it-udstyr ud, går en stor del til spilde. I stedet kan man genbruge det. Det er vigtigt at du er opmærksom på, ikke at videregive dit firmas data, når du videresælger IT-udstyret. Ved Brugt-it.dk, bliver alt data på det udstyr det køber, slettet via en certificeret datasletningsproces.

Have sikkerheden i stand

Først og fremmest kan det være en fordel, at ansøge om GDPR-mærket, som står for General Data Protection Regulation. Ofte er det svært for forbruger at finde ud af hvilke hjemmesider der udnytter deres informationer. Med et GDPR-mærke, vil du vise dine kunder, at dit firma beskytter deres kunders data. Derudover bør dit firma investere i et antivirusprogram. Der findes mange forskellig programmer, og du kan se en anmeldelse af nogle af dem her. Derudover er det en god idé at have et godt backup system, i tilfælde af at du mister dine data. Til sidst, kan du ved at have de nyeste opdateringer af alle programmer, mindske chancen for at blive hacket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *