Hvad er en ægtepagt og hvordan laver man en?

Med en ægtepagt om særeje, kan ægtefæller sikre sig rettigheder til bestemte dele af formuen i tilfælde af skilsmisse. Laver I ikke en ægtepagt med særeje, gælder der nemlig formuefælleskab i ægteskabet.

Hvad er formuefællesskab?

Formuefællesskab betyder, at dig og din ægtefælle deler formuen i tilfælde af seperation eller død. Hvis der er specifikke ting, som du eller din ægtefælle skal eje, er det derfor nødvendigt at lave en ægtepagt om særeje.

Det kan blandt ander være en bestemt del af formuen eller bestemt ting, som du vil beholde, eller som du synes, det er rimeligt, at din ægtefælle skal beholde, hvis I bliver skilt.

Hvordan laver man en ægtepagt?

En ægtepagt laves ved, at du sammen med din ægtefælle laver en skriftlig aftale, hvor det er tydeligt hvilke vilkår, der gælder for aftalen. Denne aftale skal underskrives af både dig og din ægtefælle.

For at gøre ægtepagten gyldig, skal den tinglyses. Efter at I har lavet jeres ægtepagt, kan I være sikre på, at I hver især får, hvad I har aftalt. Dette kan være en stor sikkerhed i ethvert ægteskab.

Professionel hjælp

Ønsker i rådgivning omkring jeres ægtepagt om særeje, kan det være en god idé at opsøge et advokatkontor. En advokat kan nemlig være med til at sikre, at aftalen er gyldig. 

Da en advokat er ekspert på emnet, vil han eller hun garanteret komme med nogle pointer, som I ikke havde tænkt over. Dette kan blandt andet omhandle pension.

Lev ikke med usikkerheden

En ægtepagt om særeje kan gøre ekstremt meget for, hvor tryg man føler sig i sit ægteskab. Mens man stadig er på god fod, er der nemlig størst chance for, at begge parter får, hvad der er rimeligt. Er man først blevet uvenner, kan man nemlig hurtigt føle sig uretfærdigt behandlet, og gøre krav på mere, end hvad man burde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *