Hvordan en virtuel nat med vennerne kan være bedre end den virkelige verden

I dag har vi en tendens til at tro, at alt på nettet er ”mindre vigtigt” eller ”mindre værd” end ude i det virkelige liv – men det er langt fra sandheden. Der er nemlig intet her i verden, der er sort-hvidt, og derfor vil vi i denne artikel prøve at highlighte nogle af de aspekter fra den virtuelle verden, som er positive og kan give noget værdifuldt til folks liv. Måske endda bedre end bestemte ting ude i den såkaldte virkelig verden.

Det er lettere at møde nye folk

Dette er nok ultimativt den største fordel. Ligegyldigt om du kigger i grupper med hundeelskere på Facebook, leder efter networking på LinkedIn eller folk med fælles interesse i bingo hos MariaCasino.dk, har det aldrig været lettere. Med bare få klik kan du finde ligesindede, der går op i de samme ting som dig. Du undgår derfor mange akavede og pinlige situationer, og samtalen vil højst sandsynligt flyde.

Venskaber online kan opbygge tillid offline

Mange undersøgelser viser, at venskaber online kan være med til at opbygge tillid til sig selv og relationer uden for platformene. Helt bestemt viser tal, at mere end 57 procent af alle unge har opbygget venskaber med folk enten over sociale medier eller ved at spille spil online. Hvad man ikke kan se på disse tal er, at de fleste unge indrømmer, at de måske deler ting med folk online, som de ikke tør dele med venner og familie offline – hvert fald ikke i første omgang. Når de oplever, at de måske får positive reaktioner eller ikke bliver dømt, tør de gradvist at være dem selv mere offline.

Du bliver ikke dømt på dit udseende

For mange kan det også være befriende, at man ikke nødvendigvis behøver at vise sig selv, sit tøj og sit udseende. Ikke nødvendigvis fordi man ikke er glad for sig selv, men fordi man ikke ønsker at blive dømt på ens udseende eller sociale status i første omgang. Når man mødes online over et spil, opfattes alle som lige af status. Det kan være en forfriskende oplevelse i en til tider overfladisk verden.

Mulighed for venner fra hele verden

Før i tiden ville du kun kunne samle viden, indtryk og meninger fra mennesker tæt på dig eller dit lokale samfund. Sådan er det bestemt ikke længere. Nu kan du vende din situation og dine problemer med potentielle venner fra alle de fire verdenshjørner og dermed indsamle synspunkter, du måske ellers aldrig ville have hørt. Det kan skabe kreativitet og venskab mellem folk, hvor det før havde været utænkeligt.

Det kan koste mindre

Hvis man skal være helt lavpraktisk, så kan du spare penge ved ikke altid skulle gå ud. Du behøver ikke at skulle gå ud, drikke og bruge en masse penge – og så slipper du også for tømmermændene. Du bestemmer også selv, hvornår og hvad du vil spise og drikke. Sådan slipper du får et socialt pres til at være på en bestemt måde. Det gør det nemt at holde sig til sit budget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *