Sådan indretter vi vores hjem i 2020

Vi er allerede et godt godt på vej ind i 2020, og der begynder at danne sig et billede af, hvilke indretningstrends der kommer til at spille store roller i løbet af det nye år. I denne guide har vi samlet nogle af de vigtigste og mest bemærkelsesværdige boligindretningstendenser, vi har set og stadig kommer til se mere af i 2020. Hvis du interesserer dig for boligindretning, eller hvis du skal have givet dit hus en overhaling i løbet af året, så læs med i denne guide, og bliv klogere på hvad du skal gøre for at være med på moden.

Farverne får fat

En trend, der for nyligt har bidt sig fast i de danske boliger, er farverig indretning. Mens stuerne i de danske hjem i flere år har været domineret af sorte, hvide og grå nuancer, er farver – særligt pastelfarver – på vej frem. Også de mere kraftige farver bliver i stigende grad valgt til møbler, og flere producenter fremstiller lænestole, sofaer og puffer i farver som rød og kongeblå og i flere forskellige materialer. F.eks. er en sofa betrukket i grønt velour, som er blevet et særdeles populært materiale. Et farvet møblement i stuen vil live rummet op og skabe en hyggelig stemning, og i 2020 er der absolut ikke nogen grund til at undgå farverne.

Mere rustik indretning

Både når det kommer til indretning af stue, spisestue og køkken har danskerne fået øjnene op for det rustikke og antikke look. Bl.a. har plankeborde vundet indpas både som spiseborde og sofaborde, og intet tyder på, at denne rustikke bølge vil slutte i løbet af året. Rustikke møbler har ofte den fordel, at de både er minimalistiske og kraftfulde, elegante og rå. Dermed er de rustikke eller antikke møbler gode til at skabe balance i et rum, således at rummet fremstår elegant og eksklusivt, men samtidigt naturligt og indbydende. Rustikke borde og stole findes i mange varianter, så du har frit spil til at danne den stemning, som vil passe perfekt ind i netop dit hjem.

Læs også: Brugte og antikke møbler bliver mere populære

Flere mørke træsorter

Som modpol til de lyse nuancer, der har kendetegnet indretningen de seneste år, begynder flere og flere at indrette med meget mørke træsorter. Dette gælder såvel i stuen som i køkkenet, og det gælder både borde, stole og skabe. En meget populær træsort for tiden er eg. Borde og stole er i stigende grad fremstillet i massiv eg, som ofte har netop det rustikke look, som mange efterspørger. Mørkt egetræ vil gøre sig godt sammen med de fleste andre møbler og genstande i dit hjem.

Indretning med planter

Det er ikke kun de store møbler, der kendetegner et rum. Ofte bliver rummets stemning defineret i detaljen, og en af de detaljer, som er blevet meget populære, er at indrette med planter og blomster. Sofabordet prydes ofte af en flot buket blomster, i hjørnet står måske en lidt større plante, og på væggene hænger i stigende grad plakater og billeder af blomster og planter. Alt dette er med til at gøre stuen levende, og en plante eller en buket blomster i en smuk vase eller krukke vil gøre underværker i enhver stue.

Kontrasternes år

2020 vil også i høj grad blive et år præget af store kontraster i boligindretningen. I mange hjem vil man netop se en blanding af de mere neutrale farver og pangfarverne, eller af det lette og lyse med det rustikke og mørke. Denne sammenstilling af to modpoler vil virke forfriskende ovenpå en periode, som har været domineret af stilren minimalisme. Hvis du, ligesom mange andre, er fascineret af det kontrastfyldte, er det sådan set bare at gå i gang med at eksperimentere. Du kan skabe kontraster med alt lige fra møblernes former til væggenes farver og typen af dekorationer, du har i rummet. Kun din fantasi sætter grænser.

Alt dette og meget mere vil vi komme til at se masser af i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *