Skift nemt a-kasse og spar penge

Rigtig mange tænker ikke over deres a-kasse. Det er noget vi betaler til hver måned, og som vi ved er der for os, hvis vi skulle få brug for det. Dog kan der være penge i at revurdere sin a-kasse. Er det på tide at du undersøger dine andre muligheder? Læs med her, og skift nemt a-kasse med disse velovervejede råd.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en organisation, som tilbyder dig finansiel støtte, hvis du skulle miste dit arbejde. Er du medlem af en a-kasse, kommer du ikke på kontanthjælp hvis du mister dit arbejde, men i stedet på dagpenge, som er meget højere. Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, hvis du er på arbejdsmarkedet. Men hvad mange ikke ved er, at det allerede er en god idé at melde sig ind i en a-kasse, imens man er studerende. De fleste a-kasser har et gratis medlemskab til studerende, eller et yderst billigt medlemskab til studerende.

Hvilke tilbud har din a-kasse?

Når du er i processen af at skifte a-kasse, er det en god idé at undersøge, om din a-kasse tilbyder dig nok for prisen. Vi ved at en a-kasse skal betale dagpenge og efterløn. Dette er to ting, som stort set alle a-kasser tilbyder. Men mange a-kasser har flere fordele end blot dagpenge, og det er disse fordele, som er vigtige at tage i betragtning, når du vælger a-kasse. Mange a-kasser giver gode tilbud på fagforening, og der kan være penge at spare, hvis du vælger en a-kasse som giver dig tilbud på fagforening oveni købet. Derudover kan du med fordel vælge en a-kasse, som tilbyder rådgivning og hjælp til din job ansøgning. Skulle du være uheldig og miste dit arbejde, vil det være en stor hjælp, at du få professionel rådgivning, til at få det job du drømmer om. Til sidst, kan du med fordel undersøge, om din a-kasse tilbyder gratis arrangementer. Nogle a-kasser som er specifikke indenfor et erhverv, tilbyder gratis forelæsninger. Samtidig tilbyder nogle a-kasse gratis kursusser til efteruddannelse.

Hvilken a-kasse passer til dit erhverv?

En udfordring ved at skifte a-kasse, kan være at finde ud af hvilke a-kasser, der passer til dit erhverv. Forskellige faggrupper har forskellige behov, og det er derfor vigtigt at du finder en a-kasse som matcher dine behov. Er du akademiker, har du ofte haft en universitetsuddannelse med lidt praktik. En god a-kasse vil derfor hjælpe dig med at networke med andre akademikere, og sætte dig i kontakt til relevante institutioner og virksomheder. Eksempler kan være magistrenes a-kasse, CA-a-kasse og akademikernes a-kasse. Er du selvstændig, er en populær a-kasse DANA, som udelukkende optager selvstændige. En anden populær a-kasse er ASE. Du skal som selvstændig være opmærksom på, at det kan blive mere besværligt at finde en matchende fagforening. Er du funktionær, gælder der andre regler, som skaber mere stabile rammer. Du kan for eksempel ikke blive sagt op fra den ene dag til den anden. Som funktionær kan du vælge en a-kasse som er specifik for dit felt, eller du kan vælge en bredere a-kasse, som favner mange erhverv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *