Aktier for begyndere – Sådan handler du med aktier

Når du skal i gang med at handle med aktier, så begynder en helt ny verden, og der er ingen tvivl om at det kan virke komplicerede for mange. Men man kan faktisk gøre det meget simpelt, hvilket er årsagen til vi har lavet denne guide til aktier for begyndere, så du kan lære at handle med aktier, uden at skulle bekymre sig om man begår nogle helt slemme begynderfejl.


Hvorfor bør man investere i aktier?

Årsagen til at det kan være en god ide at investere i aktier, er fordi at man har opsparinger og går i gang med opsparinger, hvor du ikke får nogle penge for at lade dem stå på kontoen i banken. Disse opsparinger som kommer ind på din bankkonto, vil igennem tid, miste værdi til inflationen, hvilket betyder at dine penge bliver mindre og mindre værd. Når du investerer i aktier, så vil du kunne få et afkast som dækker denne inflation og også hjælper dig med få en renters rente effekt, hvor du år efter år vil få mere og mere afkast, fordi du vil opleve at dit tidligere års afkast giver et endnu større afkast, fordi det bliver afkast ovenpå afkast.

Hvad er aktier?

Når du køber aktier i en virksomhed, så køber du faktisk en lille andel af virksomheden, og så bliver du faktisk medejer i denne virksomhed. Det betyder også at du tjener penge når virksomheden tjener penge, og taber penge når det går dårligt form virksomheden. Du er altså med på rejsen, hos de virksomheder du investerer i. Det betyder dog ikke at du bestemmer i virksomheden, for der er også mange andre investorer der ejer en lille del af denne virksomhed, så det betyder også at når der er generalforsamling, så vil den med flest aktier i virksomheden bestemme mest og derved have flest stemmer. Du kan se de forskellige aktiekurser på en aktiekurser app her.

Hvordan investerer man i aktier?

Når du skal investere i aktier, så skal du oprette et aktiedepot. Dette kan gøres igennem banken eller igennem nogle af de platforme der findes på nettet, som tilbyder aktiehandel. Hvilken du vælger bestemmer du fuldstændig selv, men der kan være stor forskel fra banken eller disse platforme, så derfor bør du være bekendt med hvad du med fordel kan vælge at investere igennem.

Derfor har vi forsøgt at lave et overblik over et par forskellige muligheder der findes derude og du kan også læse denne guide til at tjene penge på aktier

Aktiedepot i banken

Når du investerer igennem bankens investeringstjenester, så betaler du banken gebyrer og kurtager for at lave en handel. Disse gebyrer og kurtager er forskellige fra bank til bank, så her bør du lige spørge din bankrådgiver hvor meget det koster at købe og sælge aktier i lige netop dit pengeinstitut, da det i nogle tilfælde godt kan blive virkeligt dyrt, hvis man laver mange små handler.

Aktiedepot hos Nordnet

Nordnet er en handelsplatform, hvor du kan handle med aktier og værdipapirer. Det er en af de største her i norden, og har over 700.000 kunder. Nordnet giver dig de samme muligheder for at handle med aktier og værdipapirer som du kan i de traditionelle banker, men de har også en mulighed der hedder nordnets månedsopsparing.

Nordnets månedsopsparing

Nordnets månedsopsparing giver dig mulighed for at lave en fast månedlig overførsel til dit aktiedepot og så vil nordnets månedsopsparing automatisk investere i de valgte værdipapirer som du har sat den til. Det er dog vigtigt at bemærke, at det kun er investeringsforeninger man har mulighed for at investere i, når man vælger denne månedsopsparing. Men til gengæld, så investere man fuldstændig gratis, da der ingen kurtage og gebyrer, hvilket gør den til markedsbilligste handelsmulighed hvis du søger en fuldstændig passiv investeringsmulighed.

Hvor meget skal du investere for?

Der findes ikke noget rigtigt og forkert, når det handler om hvor meget man skal investere for. Det er nemlig fuldstændig forskelligt hvor mange penge man har til rådighed. Men hvis der er kurtage og gebyrer når du handler, så bør du ikke handle for alt for små beløb, da det ender med at dine investeringer bliver spist op af gebyrer.

Med nordnets månedsopsparing, så kan du handle for minimum 500 kroner om måneden, hvilket er passende for langt de fleste begyndere i investeringernes verden.

Hvad skal du investere i?

Når du skal investere i en aktie eller en investeringsforening, så er det vigtigt at du ved præcist hvad du investere i. Dog er der mange der ikke helt er klar over hvad de præcist skal investere i hvilket også gør investeringsforeninger til en af de bedre muligheder.

Når du investerer i en investeringsforening, så betyder det at du har spredt dine investeringer ud på en masse aktier, sammen med en masse andre investorer, hvilket også mindsker din risiko for din investering. En investeringsforening køber nemlig ofte utroligt mange aktier, men i en masse forskellige virksomheder, og den måde så vil du fra den først krone som få spredt dine investeringer i en masse forskellige virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *