Er du på SU? Få styr på din økonomi her

Hvis du er studerende, så lever du måske sparsomt, når det kun er SU’en, der sponsorerer dit forbrug. Det er ikke altid sjovt at leve af pasta med pesto, så læs med, hvis du vil have nogle gode råd til, hvordan du får en bedre økonomi som SU-modtager.

Et studiejob er vejen frem

Hvis du ikke allerede har haft det i overvejelserne, så kan et studiejob lette bekymringerne lidt. Det er ikke sikkert, der er et studierelevant job, men uanset hvad, er det en god måde at løfte din indkomst på. Du kan finde job som f.eks. tjener eller telefonsælger, som ofte kan være fleksible jobs, ift. at arbejdstiderne kan være om aftenen. Så hvis du kan finde tid i dit skema, er et studiejob en rigtig god løsning til at få lidt flere penge på kontoen.

Find de gode tilbud

Som studerende skal du sørge for at have nok penge til indkøb, studiebøger og fest i weekenden. Derfor kan det være en god idé at se, om du kan undgå at betale tingene til fuld pris. Mange steder har nemlig studierabatter, som ofte kan give fordelagtige priser. Når du spiser ude eller skal til frisøren, så prøv at hiv studiekortet frem og se, om du ikke kan få lidt rabat til restaurantbesøget eller øl på den sædvanlige bar.

Små tricks

Der findes også andre lidt snedige måder, hvorpå du kan forhøje din indkomst. Du kan f.eks. undersøge, hvordan Bitcoin kan give dig flere penge og sørge for, at du kan tage ud og drikke øl med vennerne. Hvis du allerede har et studiejob, så husk lige at tjekke op på din forskudsopgørelse og fradrag så du ikke bliver snydt for nogle penge. Der kan f.eks. være fradrag som i den lange ende kan give dig lidt ekstra penge på kontoen, så sørg for at hold dig opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *