Hvilken algefjerner skal man vælge

Der er mange der døjer med alger på fugtige overflader? Det kan hurtigt blive dyrt at få nogen til at fjerne det professionelt, men er det egentligt noget du kan klare selv? Her kan du læse om hvordan du måske selv kan løse opgaven og få bugt med algerne. 

Hvad er alger?

Det er mange der måske vil vide hvad alger egentligt er, og hvad det kommer af. Alger er en form for plante der vokser og trives på fugtige overflader som for eksempel et tag eller en terasse, der bliver udsat for meget fugt og vådt vejr. Det er mikroskopiske plantearter som kan brede sig meget, hvis de får perfekte fugt og lysforhold.

I et land som Danmark hvor det regner meget, får algerne generelt gode vækstforhold. Derfor er alger blevet et problem som mange gerne vil komme til livs. Der kommer også hele tiden nye løsninger og algefjernere på markedet, men kan du med det rigtige algefjerner selv løse opgaven?

Find den rigtige algefjerner

Det er helt relevant at finde den rigtige algefjerner, hvis du selv gerne vil fjerne algerne. Der findes mange gode algefjernere på markedet, fordi det er blevet et udbredt problem. Det er vigtigt at vide at alger er i vækst hele året, og det er derfor ikke noget du kun skal bekæmpe om sommeren. Hvis der er frost, skal man undgå at bruge algemiddel, da det vil fryse og blive ineffektivt. Det samme gælder hvis man prøver at påføre algemiddel når det regner. 

At påføre algemiddel virker lidt på samme måde som når man sprøjter mod ukrudt. Man påfører algerne et middel som fører til at de dør og forsvinder fra den overflade man ønsker at behandle. Man behøver faktisk ikke særligt meget udstyr for selv at påføre algefjerner, men en ukrudtsprøjte er et helt klart minimum, som man skal have for at kunne løse opgaven. Hvis du ikke selv kan fjerne algerne, er det muligt at få opgaven løst professionelt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *