Passiv indkomst – 5 måder at få en passiv indkomst nu

Vil du gerne lære at få en passiv indkomst, så vil du i denne artikel få 5 måder som kan give dig denne passiv indkomst, som kan sikre at du tjener penge mens du sover, så er du landet på det rette sted.

Jeg har i mange år jagtet at opnå en komplet passiv indkomst, og efter mange års søgen, har jeg fundet nogle muligheder, som faktisk ikke er spild af tid. DR har også lavet en dokumentar som hedder Stå af hamsterjulet som meget godt fortæller hvorfor du bør overveje at gøre netop dette.

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst er en indkomst som du ikke skal arbejde for. Passivt betyder nemlig at du bare kan lade tiden gå, og så vil du opnå en indkomst uden at du skal arbejde for det.

Men det er vigtigt at forstå at du desværre ikke kan få en passiv indkomst, uden at du skal ofre dig på en eller anden måde. Der er nemlig to ting der er nødvendigt for at du kan få en passiv indkomst.

For at få passiv indkomst skal du enten:

  • Investere dine penge
  • Investere din tid

Disse to ting er en absolut nødvendighed for at du kan opnå en komplet passiv indkomst, hvilket du naturligvis skal vide inden du starter på din jagt efter at tjene penge mens du sover.

Måder at få passiv indkomst

Passiv indkomst - 5 måder at få en passiv indkomst nu

Der findes flere forskellige måder at få en passiv indkomst på, men her kommer jeg med nogle af de måder som jeg har oplevet, har fungeret bedst til at opnå denne passive indkomst.

Med disse 5 måder at få passiv indkomst, vil du ikke komme til at spilde din tid men som du vil kunne udvikle over tid og måske endda komme til at leve af.

1. Aktier med udbytte

Når du investerer i aktier og laver aktiehandel så bliver du medejer af de virksomheder som du køber aktierne i. Det betyder også at når det går godt for virksomheden, så vil du i langt de fleste tilfælde modtage et udbytte som de andre medejere gør. Her kan du nemlig investere i disse aktier som betaler udbytte, og på den måde kan du få en passiv indkomst ved at investere og årligt få et udbytte.

Hvor meget kan du tjene? Det gennemsnitlige aktieafkast ligger på omkring 7 % årligt

Hvor stor er risikoen på en skala fra 1 til 10: 7

Læs også: Aktier for begyndere

2. Ejendomsinvestering

Når man investere i ejendom på traditionel vis, så vil man månedligt modtage en lejeindtægt og på den måde få en fast og komplet passiv indkomst. Det eneste problem ved ejendomsinvestering er at der ofte skal ret mange penge til, før man kan komme i gang. Men når man først er kommet i gang, så skal der intet administrativt fortages udover at der potentielt skal indkræves leje hvis dine lejere ikke betaler til tiden.

Men du kan faktisk også begynde at investere i ejendom og få de samme fordele som du har ved at købe en ejendom selv, ved at købe en ejendom sammen med andre. Dette hedder crowdfunding, og giver dig mulighed for at købe dig ind på forskellige ejendomsprojekter, uden at du skal starte med en million eller to som start investering. Hos en af de platforme der findes derude, som hedder Reinvest24 kan du nemlig starte for kun 100 euro, hvilket svare til 740 kroner, og er et beløb som de fleste kan være med på. Her kan du blive medejer af en ejendom, uden at stå for noget som helst administration. Der findes også danske sider som Brickshare som du kan benytte, hvor du dog skal starte med minimum 10.000 kroner.

Hvor meget kan du tjene? Det gennemsnitlige afkast på crowdfunding ligger mellem 6 til 14 % om året.

Hvor stor er risikoen på en skala fra 1 til 10: 5

3. Crowdlending og peer to peer lending

Crowdlending og peer to peer lending er en helt ny måde at investere på, hvor ud kan få lov at tage bankens rolle, og låne penge ud til andre, imod at de betaler dig månedligt tilbage med renteafkastet. Så du kan få en månedlig indkomst som er fuldstændig passiv, hvor alt du skal gøre, er at låne dine penge ud til andre.

Du investere i forbrugslån som kan give et afkast om året på mellem 10 og 14 % hvilket er højere end eksempelvis aktier, og derudover så hjælper du også disse privatpersoner med at få de lån de ønsker.

Vil du vide præcist hvad crowdlending er? Se denne video på 1 minut, som forklare præcist hvordan det fungere:

Hvor meget kan du tjene? Det gennemsnitlige afkast er mellem 10 og 14 % om året.

Hvor stor er risikoen på en skala fra 1 til 10: 6

4. Lav en blog

Det kan godt virke som en større opgave at starte en blog, og det lyder måske umiddelbart også som en af de ting som kun kendte fra TV kan tjene penge på. Men en blog kan virkeligt blive en glimrende måde at få en passiv indkomst på, hvis du altså lægger dine energi i at få skabt en god en af slagsen.

Hvis du starter en blog, så kan du nemlig tjene penge på reklamer, hvor dine besøgende blot skal klikke på den, for at du tjener penge eller vælger at købe igennem de reklamer som er på din side.

Når du skal starte en blog, så er det naturligvis vigtigt at du har et emne at skrive om, og her bør du vælge et emne som er let for dig at skrive om, så du ikke går død i det med det samme. Find også gerne et emne som mange søger efter, så du rent faktisk kan få nogle besøgende på din blog.

Hvor meget kan du tjene? En god blogger kan godt komme op og tjene mellem 1000 og 5000 kroner om måneden, og hvis du går all in, så kan du godt komme til at hente en månedsløn fra din blog.

Hvor stor er risikoen på en skala fra 1 til 10: 3. Alt du risikere er at bruge lidt tid på din blog.

5. Afbetal eller reducerer gæld

Den mest sikre måde at tjene penge passivt, er ved at få afbetalt din gæld. Hvis du afbetaler din gæld, så vil det beløb du betaler renter på, nemlig blive mindre og du vil på den måde kunne sige ’’hvad der er sparet er tjent’’. Når du får afbetalt et lån fuldstændig, så vil du spare alle de renter du ellers ville have betalt, og selvom det ikke direkte er en passiv indkomst, så giver det dig lov til at beholde flere af dine egne penge.

Hvor meget kan du tjene? Du kan tjene den rente du har på dine lån.

Hvor stor er risikoen på en skala fra 1 til 10: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *