Spar penge – 7 tips som du kan bruge i hverdagen

Hvis du gerne vil spare penge, men ikke helt ved hvordan du kommer i gang, så er du havnet det helt rette sted. I denne artikel har jeg nemlig samlet 7 gode tips til at spare penge, som ikke bare er gode, men også simple at påbegynde i din hverdag. Ja du kan faktisk begynde direkte efter at du har læst denne artikel og få et bedre overblik over de yderligere potentielle muligheder der findes derude for at skære ned på de månedlige regninger.

1. Spar penge på din Forsikring

Et af de første steder, hvor du kan spare penge, er på din forsikring. Årsagen til at forsikringer er den første på listen, er at du ofte kan skifte forsikring og være dækket præcist på den samme måde, som du ellers ville være, men betaler væsentligt mindre for denne forsikring. Så du spare altså penge i hverdagen, uden at du overhoved bemærker det.

Et af de steder, hvor det er lettest, er hvis du bruger en sammenligningstjeneste som Findforsikring. Her får du 3 forskellige tilbud fra 3 forsikringsselskaber, og de ved udmærket godt at de er oppe imod de andre selskaber på pris, hvilket gør at du nærmest altid får den laveste pris der er muligt. Få 3 tilbud – Klik her.

Hvor meget kan du spare? I gennemsnit kan du spare 2700 kroner om året.

2. Drop tv kanaler, se tv over nettet

Et af de letteste måder at spare penge udover forsikringer er at droppe tv pakken på fjernsynet. Ofte så bliver den ikke brugt i mange hjem, eller også så bliver den brugt meget lidt. Derfor kan du med fordel droppe tv pakken og eventuelt nøjes med en enkelt streaming tjeneste som eksempelvis Viaplay, hvor du kan se fjersyn over internettet. Hvis du har den store tv pakke, så koster den ofte  600 kroner om måneden, hvis ikke mere og de penge kan du i stedet bruge til af afbetale gæld, eller til sjov og ballade hver måned. Du kan sikkert også finde nogle billigere bredbånd og spare endnu flere penge om måneden. Du kan besøge mit-bredbaand.dk ved at klikke her, som er en af de store sammenligningstjenester og så kan du hurtigt se om der findes noget bredbånd derude som er billigere end det du har idag.

Hvor meget kan du spare? Dropper du en stor TV pakke til 600 kroner, så spare du 7200 kroner om året.

3. Brug en indkøbsliste når du handler

Der er ikke noget der koster mere i hverdagen, end at lave impulskøb når man er ude og handle. Hvis du vil spare penge uden at gå på kompromis med din livsstil, så skal du faktisk bare lave en indkøbsliste inden du skal ud ad døren. Med en indkøbsliste, så har du allerede inden du forlader dit hjem lagt en plan for præcist hvad skal købe. Det betyder også at du let kan spare mange penge på impulskøb, men stadig få alt det du normalt køber i hverdagen.

Hvor meget kan du spare? Mange kan næsten spare 50 % på deres indkøb ved at handle efter en indkøbsliste.

4. Spar penge ved at købe brugt

Man behøver ikke at købe alt helt nyt. Faktisk så bliver der solgt utroligt mange bruget ting på nettet, og efter at man kan sælge ting igennem alt lige fra den blå avis og facebook, så kan du sagtens finde nærmest alt du mangler brugt. Så hvis du skal bruge en gryde, som mange køber helt nye, så søg efter en ubrugt gryde, som du kan købe privat til halv pris. Eller hvad med en plæneklipper til halv pris, som kun har været brugt i 1 år? Ja, mulighederne er mange, men du kan virkeligt spare mange penge på det.

Hvor meget kan du spare? Hvis du konsekvent køber brugt ting til hjemmet, så burde du sagtens kunne spare mellem 30 og 50 % på hverdagsting.

5. Afmeld abonnementer ud ikke bruger

Har du nogle abonnementer som du ikke bruger, eller i hvert fald ikke bruger særligt ofte? Så bør du afmelde dem, så du ikke betaler til dem mere. Faktisk så er det helt normalt at man som forbruger har flere abonnementer som man betaler til hver eneste måned, men som ikke giver nogen værdi for forbrugeren. Det kan være alt lige fra streaming tjenester til fitness centeret som man betaler mange penge til, men som står fuldstændig ubrugt. Brug 5 minutter på at tjekke din netbank igennem og se om der er noget du kan fjerne, som du alligevel ikke kommer til at savne.

Hvor meget kan du spare? Her kan du sandsynligvis finde mellem 100 og 500 kroner om måneden i ubrugte eller næsten ubrugte abonnementer, som ikke kan betale sig at have.

6. Medbring madpakke hver dag

Har du et job som giver dig mulighed for en kantineordning? Drop den. Ofte så kan det ikke betale sig at bruge denne kantine ordning og du kan som regel lave din egen madpakke billigere. Et par skiver rugbrød med pålæg koster nærmest ingenting, og hvis du tager din madpakke med hver eneste dag, så vil du dermed kunne spare ret mange penge ved bare at spise den uden at købe snacks på arbejdet. Det betyder også at du skal droppe at købe colaer eller andre ting som er tilgængelige, men i stedet medbringe dem. Så kan du spare mange penge uden at mangle noget.

Hvor meget kan du spare? Afhængig af hvor dyr din kantine er, så burde du kunne spare 10-15 kroner hver eneste dag på jobbet. Har du 20 arbejdsdage så er det mellem 200 og 300 kroner om måneden.

7. Udnyt din fryser

Hvis du har en fryser, så udnyt når der er gode tilbud. Køb stort ind og frys det ned. Her kan du virkeligt spare mange penge på eksempelvis pålæg, kød og andre ting som kan fryses ned. På den måde kan du også slippe for at handle ind så ofte og du kan også lave større portioner som kan sikre at du eksempelvis kan tage en let aftensmad op løbende.

Hvor meget kan du spare? Du kan ofte spare 10-20 % på at købe stort ind, så det er dumt ikke at gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *